home home harta site harta site favorite adauga la favorite
consultatii juridice
consultatii juridice
colaboratori
Reabilitarea Judecatoreasca
Modalitatea legala de integrare in societate a fostilor condamnati.
Fondul Proprietatea
Institutie infiintata de stat pentru a servi la despagubirea celor carora le-au fost preluate abuziv imobilele.
Infractiuni contra Patrimoniului
Abuzul de incredere, inselaciunea, delapidarea, gestiunea frauduloasa, tulburarea de posesie.
Mosteniri - Succesiuni
Transmiterea patrimoniului unei persoane fizice decedate catre succesori.
Infractiuni contra Autoritatii
Protectia acordata de Codul Penal acelor institutii ce reprezinta o autoritate a statului.
Uzucapiune
Modalitate de dobandire a dreptului de proprietatea sau a altor drepturi reale
Divort-Partaj
Mijloc de desfacere a unei casatorii, prevazut de Codul Familiei.
 
marturisiri
Florin E, nespecificat
Stimati domni, va multumesc din tot sufletul pentru atentia pe care mi-ati acordat-o si mi-ati raspuns referitor la problema cu care ma confrunt....
Iuliana D, nespecificat
Va multumesc pentru atentia acordata mesajului meu. ...
Stoian A, nespecificat
Va multumesc mult ptr raspuns si intradevar articolul mentionat de dvs. este de mare ajutor...
Marturisiri Servicii Avocatura
servicii activitate contracte legislatie contact
 
Istoric speteWarning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO) in /home/rcon0612/public_html/spete.php on line 85
2009-09-07
   Gabriel din nespecificat intreaba:
Buna ziua, intrebarea mea este daca pot sa fac succesiunea prin judecatorie evitand notariatul? Multumesc
   Raspunsul nostru:
Stimate dle. Gabriel, Pentru a putea dezbate succesiunea prin instantele de judecata trebuie ca in primul rand sa existe mai multi mostenitori care nu se inteleg cu privire la impartirea masei succesorale. Sub un alt aspect, nu exista niciun beneficiu (in afara cazului prezentat mai sus cand procedura succesorala oricum se suspenda) sa dezbateti succesiunea prin instanta, intrucat legea taxelor de timbru s-a modificat si veti fi obligat sa platiti 3% din valoarea bunurilor ce intra in masa succesorala. In aceste conditii, taxele prin instanta ajung la taxele notariale pentru succesiuni sau chiar pot fi mai mari. Un alt inconvenient al dezbaterii succesiunii in instanta este timpul indelungat de solutionare a cauzei, mai ales in prezent, cand cauzele sunt suspendate ca urmare a grevei din justitie.

2009-05-19
   Irina din nespecificat intreaba:
Doresc sa stiu daca se mai poate face ceva in cazul unui contract de vanzare-cumparare a unui lot de pamant, unde nu am primit banii. Va multumesc.
   Raspunsul nostru:
Se poate cere rezolutiunea contractului si repunerea partilor in situatia anterioara sau se poate solicita obligarea cumparatorului la plata sumei de bani pe care o datoreaza in baza contractului.

2009-01-05
   Alina din nespecificat intreaba:
Buna ziua, problema mea este urmatoarea :am primit un e-mail precum ca am castigat un premiu la loteria din Marea Britanie.Agentul meu de creante mi-a zis ca trebuie sa iau legatura cu directorul de finante si virari din Londra. Acesta mi-a zis ca am nevoie de urmat anumite documente, apoi la sfatul sau am luat legatura cu un avocat din Londra, acesta mi-a zis ca ma poate reprezenta dar ca trebuie sa-i trimit o anumita suma de bani inainte. Intrebarea mea este:cum pot afla daca este o inselatorie?daca ma poate reprezenta un avocat roman?sau ce trebuie sa fac ? va rog sa-mi trimiteti raspuns.
   Raspunsul nostru:
Opinam ca este o escrocherie, intrucat in prezent circula foarte multe astfel de mesaje de castiguri fabuloase, care sunt cat se poate de fabuloase. In primul rand, am dori sa stim daca ati participat la vreun concurs, loterie,in UK sau care este baza prin care expeditorul sustine ca ati castigat acest premiu. Este foarte posibil ca acest avocat sa fie de fapt o veriga in tot acest lant si sa va determine sa platiti niste bani pentru niste servicii de care nu veti beneficia niciodata.

2008-11-11
   Ovidiu din nespecificat intreaba:
Am un credit neplatit iar cei de la firma de recuperari tot suna si trimit notificari.Creditul este in euro iar notificarile le primesc in lei. Este legal sa ma contacteze o firma de genul acesta din moment ce eu am facut un contract cu banca? Este legal sa ma sune si sa ameninte ca imi iau bunrule? Nu am primit niciun document in care sa mi se arate ca banca respectiva a cedat creanta acestei firme de care sincer nu am auzit.Ce pot face sa scap de ei? Va multumesc
   Raspunsul nostru:
Pentru a putea avea dovada ca firma de recuperare de debite are intr-adevar dreptul de a cere de la dvs. suma de bani pretinsa, trebuie sa le faceti o notificare prin care sa le cereti actele doveditoare ale cesiunii facute de banca.

2008-10-22
   Teodora G. din Nespecificat intreaba:
Am o problema de rezolvat.Terenul arabil pe care l-am avut mostenire de la parintii mei a fost lucrat de fratele meu, iar de vreo 2-3 ani am aflat ca acesta l-a vandut fara aprobarea noastra.Ne-a declarat decedate pe mine si pe surorile mele, dupa care si-a insusit toti banii.Va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac in cazul acesta pentru a imi recupera banii pierduti. Mutumesc anticipat
   Raspunsul nostru:
Puteti face o actiune in nulitatea contractului de vanzare-cumparare precum si a certificatului de mostenitor.

2008-10-10
   Iasko E. din Nespecificat intreaba:
Buna ziua, sunt casatorita de 3 ani si as dori sa divortez de sotul meu. Impreuna am luat o garsoniera prin credit de la banca. Eu sunt titularul creditului. Nu avem copii in urma casatoriei. Intrebarea este ce posibilitati as avea sa pastrez locuinta? Nu dispun de posibilitatea de a plati jumatate din valoarea casei. As putea eventual sa dovedesc ca in timpul casniciei eu am avut salariu mai mare si drept concluzie din banii mei s-au platit ratele? As putea ramane cu locuinta si cu ratele tot eu? Va rog lamuriti-ma. Astept un raspuns din partea dvs.
   Raspunsul nostru:
In situatia prezentata, pentru ca dvs. sa puteti ramane in garoniera trebuie sa achitati sotului jumatate din suma din credit care s-a achitat pana acum si sa preluati creditul. Acest lucru se face printr-o actiune de divort avand capat de cerere si partaj.

2008-09-08
   Andreea V din Nespecificat intreaba:
Buna ziua! Doresc sa imi cumpar un teren, chiar am dat un mic avans pentru teren dar vreau sa ma interesez mai in amanunt de aceasta parcela cat si de vanzator, nu vreau sa am probleme cu cumpararea terenului, nu vreau sa fiu pacalita de vanzator. As dori sa stiu care sunt actele pe care trebuie sa le primesc de la vanzator si daca nu are cumva ipoteca pe teren sau alte probleme juridice. As dori sa ma indrumati cu cateva informatii care sunt necesare pentru cumpararea terenului. Va multumesc anticipat
   Raspunsul nostru:
Terenul respectiv trebuie sa aiba cadastru si intabulare, iar proprietarul va trebui sa prezinte un certificat fiscal prin care sa se ateste ca este la zi cu plata impozitului. In acelasi timp notarul este obligat sa ceara un extras de carte funciara din care sa rezulte ca terenul este liber de sarcini.

2008-09-03
   Florica M. din nespecificat intreaba:
In aprilie 2008 am obtinut o hotarire irevocabila pentru un teren, conform legii 247/2005, pe vechiul amplasament. Pe acest teren a fost si o casa care a fost demolata abuziv.Va rog sa imi spuneti daca mai am dreptul la despagubiri pentrucasa. Va multumesc
   Raspunsul nostru:
Daca in momentul in care ati introdus actiunea in instanta pentru retrocedarea terenului nu ati cerut si despagubiri pentru imobilul demolat abuziv, in prezent aveti la indemana actiunea in revendicare, pentru a obtine despaguburi pentru casa demolata.

2008-05-28
   Anca D din nespecificat intreaba:
Va rog sa aveti amabilitatea de a ma lamuri in urmatoarea problema. Sunt proprietara unui teren, impreuna cu alti doi frati ai mei. In cazul in care doresc sa ies din indiviziune, este necesara prezenta celorlati doi frati in fata notarului, sau ma pot prezenta singura?
   Raspunsul nostru:
Pentru iesirea din indiviziune este necesara prezenta tuturor proprietarilor. Daca nu doresc sa vina sau sa iasa din indiviziune, va trebui sa introduceti actiune in instanta.

2008-04-03
   Doina C. din nespecificat intreaba:
O familie, decedeaza sotul acum 7 ani. Lasa in urma 3 copii.Tatal sotului este decedat si el de mult timp. Copiii au dreptul la mostenire si ne intereseaza sa stim dupa cat timp se pierde acest drept. Au trecut 7 ani. Mai pot deschide succesiunea? Daca da, care este termenul maxim pentru a nu pierde acest drept?
   Raspunsul nostru:
Dreptul de mostenire nu se pierde. Mostenitorii trebuie sa mearga la un notar si daca se inteleg, se vor deschide mosteniri succesive dupa tata si dupa tatal acestuia, iar cei trei copii ii vor mosteni pe amandoi.

2008-02-25
   Balosin N. din nespecificat intreaba:
Am o problema si as vrea sa stiu ce se poate face. Eu stau intr-un apartament in chirie si nu am contract cu proprietara. Dansa a intrat in apartament fara acordul meu in repetate randuri si pentru ca eu i-am reprosat acest lucru ea ameninta ca ma da afara. Poate sa faca acest lucru daca nu avem un contract? Ma poate obliga sa paresesc imobilul? Cand am discutat termenii intelegerii intre noi mai erau si alte persoane de fata. Nu ma pot folosi de acest lucru pentru a o impiedica sa ma dea afara? Si as mai avea o intrebare : daca totusi ma da afara si eu nu apuc sa platesc toate facturile ea ma poate obliga sa o fac?
   Raspunsul nostru:
Proprietara va poate cere sa eliberati imobilul deoarece nu aveti niciun act scris care sa stea la baza intelegerii intre dvs, dar, in acelasi timp, nu va poate cere sa platiti facturile,deoarece si dvs. puteti aduce martori din care sa rezulte ca ati achitata toate facturile inainte sa plecati.

2007-12-20
   Mihai V. din nespecificat intreaba:
Va rog frumos, as dori sa stiu ce pot face in cazul in care sotia m-a dat afara din apartament. Nu am reusit sa iau absolut nimic, nici macar hainele, nu mai vorbesc despre lucrurile cu care am intrat in casnicie, iar de la casatorie nu au trecut decat 10 luni. Vreau macar sa-mi pot recupera hainele si lucrurile personale care mi-au apartinut inainte de casatorie pana se va pronunta un divort. Apartamentul este proprietatea personala a socrilor mei si nu vreau sa am probleme daca ma duc acolo in lipsa cuiva.
   Raspunsul nostru:
Mergeti la sectia de politie din raza fostului domiciliu comun si depuneti o plangere. Rugati politistul sa mearga impreuna cu dvs. la fosta sotie sa va luati lucrurile si sa intocmeasca un proces verbal cu indicarea bunurilor pe care le veti lua

2007-10-12
   Andreica A. din nespecificat intreaba:
In luna decembrie 2006 am cumparat un apartament. Problema consta in faptul ca vechiul proprietar a incheiat un contract pentru montarea de repartitoare cu plata in rate tot in luna decembrie. Eu nu stiu ce suma a fost platita pana acum, tinand cont ca apartamentul a fost eliberat de catre fostul proprietar la data de 29 februarie 2007, conform contractului de vanzare cumparare. Intrebarea mea este daca eu am vreo obligatie de plata a ratelor la repartitoare, pentru ca am fost somat de catre firma care le-a montat sa platesc ratele restante.
   Raspunsul nostru:
Daca in contractul de vanzare-cumparare intre dvs. si fostul proprietar nu exista nicio clauza prin care sa va obligati la plata ratelor pentru repartitoare, nu puteti fi obligat la aceasta plata.

2007-07-26
   Nastasa G. din nespecificat intreaba:
Va rog sa imi spuneti cum trebuie procedat in situatia in care unul din parinti, mama, dupa decesul sotului, a facut act de vanzare cumparare pe o parte din avut, fara a se fi facut succesiunea dupa decesul sotului. Nu se stie unde sunt actele oficiale. Cum trebuie sa procedeze ceilalti copii. Cum se poate afla daca s-a facut succesiunea dupa decesul tatalui si cum se procedeaza. Daca nu s-a facut succesiunea dupa moartea sotului, este valabil actul de vanzare cumparare cu clauza facut catre una din fiice?
   Raspunsul nostru:
Pentru a putea afla daca s-a facut succesiunea dupa sot, trebuie mers la Camera Notarilor si intrebat daca s-a deschis succesiune. Daca nu s-a deschis, puteti merge sa deschideti dvs. succesiunea. Actul de vanzare-cumparare va fi valabil numai daca bunul vandut va reveni mamei in urma deschiderii succesiunii.  Avocat | Avocatura | Activitate | Contracte | Fondul Proprietatea | Contact   Avocatii acestui site folosesc ca sursa de documentare legislativa produsele si serviciile oferite de Indaco Systems   indaco logo
  Powered by www.hca.ro  


Valid XHTML 1.0 Transitional