home home harta site harta site favorite adauga la favorite
consultatii juridice
consultatii juridice
colaboratori
Reabilitarea Judecatoreasca
Modalitatea legala de integrare in societate a fostilor condamnati.
Infractiuni contra Patrimoniului
Abuzul de incredere, inselaciunea, delapidarea, gestiunea frauduloasa, tulburarea de posesie.
Mosteniri - Succesiuni
Transmiterea patrimoniului unei persoane fizice decedate catre succesori.
Infractiuni contra Autoritatii
Protectia acordata de Codul Penal acelor institutii ce reprezinta o autoritate a statului.
Uzucapiune
Modalitate de dobandire a dreptului de proprietatea sau a altor drepturi reale
Divort-Partaj
Mijloc de desfacere a unei casatorii, prevazut de Codul Familiei.
 
marturisiri
Florin E, nespecificat
Stimati domni, va multumesc din tot sufletul pentru atentia pe care mi-ati acordat-o si mi-ati raspuns referitor la problema cu care ma confrunt....
Iuliana D, nespecificat
Va multumesc pentru atentia acordata mesajului meu. ...
Stoian A, nespecificat
Va multumesc mult ptr raspuns si intradevar articolul mentionat de dvs. este de mare ajutor...
Marturisiri Servicii Avocatura
servicii activitate contracte legislatie contact


CREDITAREA CHF - O ANALIZA OBIECTIVAIn ultimele zile am asistat la o adevarata isterie creata de aprecierea abrupta a francului elvetian.

Romanii care au imprumuturi in CHF s-au trezit peste noapte in situatia de a nu mai putea face fata ratelor pe care le au de platit la banci si cer cu disperare solutii: de la Guvern, de la BNR, de la Parlament, de la avocati, de la oricine, numai sa fie o solutie viabila care sa ii scoata din starea de sufocare ce apasa pe ei si pe familiile lor. Organele de decizie ale statului dau semne ca ar vrea sa faca ceva, dar nu prea stiu ce si mai ales cum.

BNR reclama solemn avertismentele facute cu multi ani in urma despre aceasta moneda toxica pentru populatie si da din umeri cu indarjire, de parca nu sub umbrela Bancii Centrale s-ar fi produs fenomenul creditarii in CHF.

Politicienii, in functie de propriile agende electorale, sustin la nivel formal demersuri pentru rezolvarea situatiei, fara a indica in concret care ar fiĀ  solutia propusa de ei pentru ameliorarea problemei.

In tot acest timp, actorii principali ai dramei jucate in direct - bancile creditoare - dau dovada de aceeasi aroganta si suficienta care le-au caracterizat inca de la momentul lansarii pe piata a creditelor in franci elvetieni, aruncand ca singura solutie functionala rescadentarea, pe care gloata infometata ar trebui sa o inghita pe post de cozonac.

De cealalta parte, asociatiile pentru protectia consumatorilor se trezesc din amortire si incep sa stranga zilnic sute de adeziuni, pregatind la foc continuu planuri de actiune pentru viitoarele demersuri: propuneri legislative, manifestatii de strada, notificari catre banci, actiuni in justitie, etc.

Cele mai vehiculate teorii, repetate pana cand au ajuns sa fie percepute ca adevaruri absolute, sunt emiterea unei ordonante de urgenta pentru inghetarea cursului CHF si denominarea creditelor la cursul istoric +20%. Sunt date ca exemple statele vecine in care s-au gasit cai de a-i impaca atat pe datornici, cat si pe bancile creditoare, facandu-se apel la autoritatile statului sa adopte masuri similare.

Citeste mai multe despre creditele in franci pe HCA.ro


intreaba avocatul
  Avocat Online | Avocat Bucuresti | Activitate | Contracte | Contact   Avocatii acestui site folosesc ca sursa de documentare legislativa produsele si serviciile oferite de Indaco Systems   indaco logo
  Consultanta Juridica asigurata de Casa de Avocatura " Hristescu, Ciocanea Si Asociatii " HCA.RO  


Valid XHTML 1.0 Transitional